In which there is a house tour

Standard

Our balcony was finally finished over the bank holiday, and so coinciding with S taking some photos of the house with a wide-angled lens, I thought I’d share the fruits of our labours over the past few months.

When we moved in, the house was stuck in a time warp. The electrics all pre-dated the 1977 colour change, there was no central heating and the bathroom still had the original 30s tiles (sadly not good enough to keep). We were only the third owners since 1936, with the couple before us being in there for over sixty years. It was described as “in need of some modernisation”. It definitely needed TLC. A friend of mine called it “retro”, which I think was rather too kind! This is what it looked like before.

Living room

Living room

Dining room

Dining room

Kitchen

Kitchen

Front bedroom

Front bedroom

Back bedroom

Back bedroom

Bathroom

Bathroom

Small bedroom

Small bedroom

There were loads of great original features though — internal doors with Bakelite handles, the leaded glass front door and picture rails in most rooms. S loved the cellar and the garage as potential bike storage/workshop space. And, of course, the view. The view is what really sold it to us, being high up and looking out towards South Bristol and Somerset. We knew there was so much potential for it to be an amazing house.

Over ten months we stripped wallpaper, knocked down a wall and an outhouse, did the bonding plasterwork, dug the foundations for the balcony, put in a lintel, rebuilt a wall, sanded and polished the floors, built shelves and painted. A lot. External contractors rewired it, installed central heating and a woodburner, swapped windows and doors over in the kitchen-diner, did the top coat of plaster, put in a new kitchen and bathroom and built the balcony.

And here’s how it looks now…

11059330_10155574133355343_1342158601942606064_n

10995336_10155574132300343_6480254784515397744_n

IMG_20150311_222956

11052525_10155574134305343_678208646312651291_n (1)

11209744_10155574131775343_2637913551207396809_n

11255842_10155574133255343_6085644496415684648_n (1)

10509646_10155574132840343_8856814170525336614_n

11150948_10155574133975343_6268870601477294653_n

11128372_10155574132440343_956378201707641424_n

10583947_10155574132830343_1679939806490996017_n

11263971_10155574133805343_5543313812485984635_n

10471087_10155574133740343_7968059916277310966_n

11255834_10155574131195343_5515130127815323908_n

11054452_10155574133070343_353422285715528616_n

11165314_10155574131270343_2342529694329003560_n

11165271_10155574131785343_3000699037665312791_n

Seeing these photos side by side makes me realise how far we’ve come from that day in September 2013 when we fell in love with the view. Every time I put my key in the lock, I still get a thrill to see it all complete, and I genuinely can’t imagine living anywhere else now.

For those of you interested in the details: all paint Wickes white trade matt with a top coat of Dulux matt soft sheen in brilliant white; kitchen: all units, sink and worktop from Wickes; dining room: tiles in fireplace from http://www.milagros.co.uk; bathroom: suite from Bath Store, tiles from Topps Tiles; living room: floating shelves built by us using batons, tongue and groove and redwood planks; cat: photographer’s own!

Advertisements

One response »

  1. Pingback: In which there is some gardening | Postcards from the Edge (of the West Country)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s